In ons vorige artikel hebben we uitgelegd wat het verschil in SEO is tussen een subdomein en subfolder. Ondanks dat er in theorie geen verschil is in SEO resultaten zien we wel positieve SEO resultaten bij migraties van subdomeinen naar subfolders.
Toch zijn er verschillende redenen waarom je een subdomein zou gebruiken. In dit blog artikel gaan we ontdekken wat deze redenen zijn.
Er zijn verschillende redenen waarom we toch een subdomein aanraden. Deze redenen kunnen van
technische aard zijn, om
SEO of
marketing redenen .
Technische redenen om een subdomein te kiezen
Een van de technische redenen kan de volgende zijn.
Wanneer je een nieuwe website ontwikkelt, zal je de demo site op een subdomein hosten. Het is gemakkelijk om een nieuwe database en een nieuwe versie van de website afgeschermd op de subdomein te installeren. Zolang deze site niet is gelinkt aan de oude website zullen webcrawlers deze website niet vinden omdat hij afgeschermd is door een paswoord.
Voor ontwikkelaars is het hosten van een demosite op een subfolder veel moeilijker, want er kunnen fouten in de linkstructuur ontstaan. Om deze reden kiezen ze er meestal altijd voor om de demosite te hosten op een subdomein en hem te behandelen als een aparte website. Door het gebruiken van een subdomein kan de ontwikkelaar gemakkelijker andere lay-out templates en technologieën te gebruiken.
SEO redenen om voor een subdomein te kiezen
Er zijn ook SEO redenen waarom je een subdomein gaat gebruiken. Stel dat je een volledig nieuw productcategorie lanceert, dan moet je kiezen om deze informatie op een subfolder of een subdomein te plaatsen.
Wanneer het product compleet verschilt van wat je aanbiedt op huidige site en dus een aparte SEO optimalisatie nodig heeft. Dan is het om SEO redenen beter om een subdomein te gebruiken. Zo kan je de subdomein compleet anders optimaliseren ten aanzien van de bestaande hoofddomein.
Branding redenen om een voor een subdomein te kiezen
De marketing redenen om een subdomein te gebruiken. Zo kan je ervoor kiezen om bepaalde delen op een subdomein te plaatsen zoals, FAQ of de support. Op deze manier kan je deze delen volledig inkleden naar de huisstijl van de website zonder deze volledig te integreren in de website.
Twijfel je of je een subdomein nodig hebt of weet je niet hoe je deze moet op te zetten? Neem contact op voor meer informatie!